Arhiva-Windows 8

Marea problemă a noului sistem de operare Microsoft, și anume Windows Phone 8 este numărul redus de aplicații. Odată cu creșterea numărului de terminale care să ruleze WP8, desigur că vom vedea și o creștere a numărului de utilizatori, respectiv a numărului de aplicații. Având în vedere însă faptul că acest sistem de operare este la început, unele companii cu renume refuză să investească timp și resurse în a crea aplicații pentru WP8. Una dintre aceste companii este Google.

Dacă vă fascinează cele câteva smartphone-uri ce folosesc acest sistem de operare dar în același timp sunteți fani Gmail/Google Drive s-ar putea să aveți o problemă. Clay Bavor, director la Google Maps pe departamentul de management al produselor a declarat:

„Nu plănuim să construim aplicații pentru Windows. Suntem foarte atenți unde ne investim eforturile și vom merge acolo unde există utilizatori, dar nu există utilizatori pe Windows Phone sau Windows 8”

În schimb, toată atenția Google pare să se concentreze pe Android și iOS:

„Android și iOS sunt primele noastre opțiuni pentru experiența telefoanelor mobile, prin urmare vom continua să investim în acestea în anul 2013, cu scopul de a avea aplicații frumoase.”

Nu este de mirare că Google și Microsoft nu se susțin, având în vedere rivalitatea dintre cele două companii. Totuși, până la urmă, utilizatorii vor fi cei prejudiciați și s-ar putea ca o parte din ei să schimbe Google Drive pentru SkyDrive, având în vedere că SkyDrive este disponibil pe toate cele 3 platforme și Google Drive nu.

Este finalmente o situație de genul „e ciocolata mea și nu o împart cu nimeni”, dar într-un spațiu atât de competitiv, e dreptul fiecăruia să facă alegerile ce i se par corecte pentru compania sa. Nu?

Sursă: V3