Diverse

Numărul smartphone-urilor cu breton a explodat în momentul în care Apple a lansat iPhone X. Deşi există foarte mulţi utilizatori care critică această caracteristică, vânzările sunt bune spre foarte bune, de aceea din ce în ce mai mulţi producători din lumea Android aleg să lanseze cel puţin un device cu breton.

Pentru că pe internet au început să apară deja concepte de terminale cu două astfel de decupaje şi pentru că marile companii au început să înregistreze brevete pentru display-uri “ciopârţite”, Google a anunţat că nu va permite mai mult de două bretoane pe smartphone-urile cu viitorul Android P.

Compania americană susţine că aceste jonglerii de marketing pun în dificultate dezvoltatorii de aplicaţii ce nu îşi pot optimiza aplicaţiile pentru orice tip de display (sau chiar dacă pot, acest lucru se traduce prin costuri suplimentare inutile). Google a decis ca cele două bretoane admise să fie poziţionate central în zona superioară, respectiv inferioară. Nu vor exista decupaje laterale sau pe la colţurile telefoanelor.

Ironic este că şi viitoarele device-uri Google Pixel vor beneficia de această caracteristică.

Sursa: googleblog.ro

Categorii: google

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.