Smartphone

Huawei Mate 20 şi Mate 20 PRO sunt două flagship-uri a căror lansare o aşteptăm undeva prin luna octombrie a acestui an. Smartphone-urile vor fi primele ce vor integra viitorul Kirin 980, procesor ce va fi anunţat oficial pe 31 august.

Printre specificaţiile hardware vehiculate pentru Huawei Mate 20 şi Mate 20 PRO regăsim:

  • ecran AMOLED de 6.3 inci / 6.9 inci;
  • procesor Kirin 980 de tip octa-core;
  • versiune cu 6 GB RAM + 128 GB spaţiu de stocare;
  • baterie de 4200 mAh cu tehnologie de încărcare wireless (pentru Huawei Mate 20);
  • scanner de amprente integrat în display (pentru Huawei Mate 20 PRO).

Sunt foarte curios să văd de ce va fi capabil acest procesor Kirin 980. Acesta ar fi fabricat pe un proces de litografiere FinFET dezvoltat de către TSMC în 7nm. Partea de AI dezvoltată alături de Cambricon ar fi îmbunătățită spre a oferi o experiență de utilizare superioară (capacitatea de a face 5 trilioane de calcule / watt).

Noul procesor Huawei va fi de tip octa-core cu 4 nuclee pe ARM Cortex-A76 ce vor urca până la 2.8 GHz și 4 nuclee pe ARM Cortex-A55. Partea de GPU ar fi dezvoltată de către compania chineză şi ar oferi performanțe superioare Adreno 630 de pe Qualcomm Snapdragon 845 (cu până la 50% mai bune).

Rămâne de văzut care vor fi restul specificaţiilor pentru Huawei Mate 20 şi Mate 20 PRO şi mai ales care vor fi noutăţile în materie de AI pe cele două smartphone-uri.

Sursa: xda-developers.com