Software

Google Pay era disponibil în România prin aplicațiile de plată ale partenerilor. De astăzi, Google Pay a ajuns și în țara noastră.

Este o veste bună și așteptată…

România nu este o piață importantă pentru Google și ne tratează ca atare. Abia de astăzi avem și Google Pay, iar Android Auto se lansă în continuare așteptat, la fel și disponibilitatea smartphone-urilor Pixel sau a magazinului online dedicat etc.

Google Pay permite realizarea de plăți contactless sau online. Poți păstra bilete de avion și carduri de loialitate. La pachet cu disponibilitatea aplicației vine și suportul pentru Google Pay pe dispozitivele cu Wear OS. Vor putea fi realizate plăți cu smartwatch-ul.

Google Pay a ajuns în peste 30 de țări. Compania americană afirmă că este o soluție sigură de plată, cu securitate implementată pe mai multe niveluri.

O să închei într-o notă personală. Realizez plăți cu smartphone-ul prin NFC, prin ING Pay. Nu am și alte carduri înrolate și cel mai probabil, o să încerc Google Pay, dar nu va fi o soluție pe care să o folosesc zi de zi. Da, mi se pare tentant să încerc plata cu smartwatch-ul, dar nu am unul cu Wear OS. Am folosit pe Orange Money cu un smartwatch Garmin și mi se pare și mai practic să plătești altfel.

Google Pay o puteți descărca de aici.

Update: Lista cardurilor ce merg înrolate direct în Google Pay este aici

 

Categorii: android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.