gAuto

În primăvara acestui an aflam că City Insurance, cel mai mare asigurator auto din România, a fost vândut către investitorul olandez I3CP Holdings.

Teoretic totul mergea într-o direcţie bună pentru asigurator, însă începutul de toamnă vine cu o veste foarte proastă: City Insurance este la câteva ore de faliment.

Pentru a nu i se declanşa procedura de retragere a autorizaţiei şi intrarea în faliment, societatea avea nevoie de o majorare de capital, astfel până pe 6 septembrie City Insurance trebuia să fie capitalizată cu suma de 738 milioane lei (150 milioane euro) prin aport în numerar al acţionarilor.

În cursul zilei de ieri Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a transmis public că „Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost informată de către Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA), în calitate de administrator temporar al City Insurance S.A., că până la data de 6 septembrie 2021, ora 24:00, în conturile societăţii nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acţiunilor subscrise de către acţionarul minoritar i3CP Holding BV, astfel încât nu sunt îndeplinite cerinţele privind resta­bilirea, în termenul de trei luni, a nivelului fondurilor proprii de bază eligibile care acoperă cerinţa minimă de capital (MCR), conform Deciziei A.S.F. nr. 714/03.06.2021.“

În aceste condiţii, dacă nu se va ajunge la o soluţie miraculoasă de ultim moment, ASF va trebui să retragă licenţa City Insurance şi implicit să fie declarat falimentul companiei.

În prezent City Insurance este cel mai mare asigurator din piaţa locală, compania având 42 de birouri teritoriale, peste 400 de angajaţi şi un volum al primelor subscrise în 2020 de 2.31 miliarde lei (dintr-un total piaţă de 11.5 miliarde lei).

Sursa: zf.ro