Smartphone

Piaţa smartphone-urilor pliabile devine din ce în ce mai atractivă pentru producători, în 2022 urmând a intra câteva nume noi pe aceasta. Dacă într-un articol recent aflam că Honor Magic V va fi lansat peste doar câteva zile, în prima parte a acestui an am putea descoperi şi un prim pliabil din partea Google.

Acesta se numeşte intern Google Pipit şi a apărut de curând în rapoartele testului de benchmark Geekbench. Nu aflăm foarte multe informaţii de aici, însă această listare ne dovedeşte că Google testează telefonul şi că lansarea sa nu este foarte îndepărtată.

Aşa numitul Google Pipit apare în Geekbench cu un procesor octa-core cu 4 nuclee tactate la 1.8GHz, 2 nuclee tactate la 2.5GHz şi alte 2 nuclee tactate la 2.8GHz + Mali-G78 GPU, semn că smartphone-ul va folosi procesorul Google Tensor, cel folosit în premieră pe smartphone-urile din seria Pixel 6. Google Pipit va avea o versiune cu 12 GB RAM şi va veni cu Android 12 la bord.

Google a anunţat de curând versiunea Android 12L, una optimizată pentru ecrane mari în stilul celor utilizate pe telefoanele pliabile. Momentan Android 12L se află într-o fază Beta de testare şi nu mare ne-ar fi mirarea ca lansarea oficială să aibă loc împreună cu acest Google Pipit.

Sursa: mysmartprice.com