Sunt sigur că smartphone-urile din seria Pixel s-ar bucura de mai mult interes și în țara noastră dacă ar fi aduse pe canal oficial. Cred că Nexus 6P a fost printre ultimele produse cu suport software direct de la compania americană.
Dacă notch-ul de pe Pixel 3 XL ți se pare dizgrațios, ești adeptul unui smartphone compact și cauți o experiență software fără compromis cu suport software pe 2 – 3 ani + custom ROM-uri și alte nebunii specifice Android, o cameră foto ce impresionează atât pe camera principală, dar și la nivel de selfie-uri – Pixel 3 s-ar putea să fie o alegere de luat în calcul.
Sunt două variante pentru achiziție:
- Magazine online autohtone – eMAG îl afișează la 3999 lei în varianta cu 64 GB stocare. M-am uitat și pe un comparator de prețuri și nu l-am găsit pe nicăieri sub 3500 – 3600 lei. Marele bonus la eMAG este dat de faptul că ai garanție;
- Olx – aici depinde ce-ți dorești. Am găsit modelul de 128 GB la 2499 lei („ca nou„). Am găsit o unitate sigilată pe la 3350 lei. Acum depinde de flerul fiecăruia în negocia, dar și de noroc. Trebuie ținut cont că garanția este inexistentă. Sunt modele aduse de cele mai multe ori direct din SUA.
În SUA costă 799 dolari / aprox. 3250 lei. Totuși, au fost promoții și multe persoane l-au prins redus și cu 200 dolari (oferta devine astfel cu adevărat atractivă).
Sunt șanse minime, dar cine știe, prin 2019 să includă România în lumea civilizată – cu acces direct la magazinul ce livrează produse aflate sub brandul Google (de la boxe smart și până la tablete, telefoane mobile etc).
Urmăresc linia Pixel și pentru că o bună perioadă le-am folosit terminalele pe post de daily driver – Samsung GALAXY Nexus, LG Nexus 4, LG Nexus 5 și Huawei Nexus 6P.