Google Pixel 6 și Pixel 6 Pro vor fi anunțate pe 19 octombrie. Nu cred că le vom găsi listate pe canal oficial în țara noastră, dar știu că sunt persoane interesate de cel mai nou smartphone al companiei americane.

Sunt câteva premiere ce sosesc la pachet cu cele două smartphone-uri:

  • primele smartphone-uri cu Android 12 din fabrică;
  • primele smartphone-uri cu procesorul Tensor dezvoltat in-house de către Google.

Sunt și noutăți pe partea de camere foto, Google a ales câțiva senzori Samsung și mă aștept la rezultate bune spre foarte bune în comparație cu alte flagshi-uri Android lansate în anul curent.

Avem și specificații tehnice la bursa zvonurilor.

Google Pixel 6 ar integra un display AMOLED de 6.4 inci cu rată de refresh la 90Hz, certificare IP68 în ce privește contactul cu apa și praful, Google Tensor dezvoltat pe 5nm, 12 GB RAM și 128 / 256 / 512 GB spațiu de stocare, cameră principală cu senzor wide de 50 Megapixeli cu OIS și ultrawide de 12 Negapixeli, Wi-Fi 6, USB Type-C 3.1, difuzoare stereo.

Google Pixel 6 Pro trece pe un ecran AMOLED de 6.71 inci cu rată de refresh la 120Hz, certificare IP68 în ce privește contactul cu apa și praful, Google Tensor dezvoltat pe 5nm, 12 GB RAM și 128 / 256 / 512 GB spațiu de stocare, 50 Megapixeli cu OIS, tele de 48 Megapixeli cu zoom optic 4x și OIS, ultrawide de 12 Megapixeli, Wi-Fi 6 și USB Type C 3.1, difuzoare stereo.

Noul procesor Google Tensor ar fi furnizat de către Samsung, dezvoltat pe 5nm cu o structură de tipul 2 x Cortex-X1 la 2.8 GHz, 2 x ARM Cortex-A76 la 2.23 GHz și 4 x ARM Cortex-A55. Repet, bursa zvonurilor și pentru datele oficiale trebuie să așteptăm evenimentul de lansare din 19 octombrie.

Sursa: PixelEvent.google.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.