Google Pixel și Pixel XL – primele telefoane „made by Google”

04/10/2016

Faptul că se știe de luni bune că HTC este partenerul ales de către Google pentru Pixel și Pixel XL nu mai contează pentru compania americană, nici măcar similaritățile la nivel de design cu HTC One A9 nu-i fac să renunțe la sintagma – Made by Google. 

Cert este că Pixel și Pixel XL sunt telefoanele în care Google s-a implicat cel mai tare la nivel software. Teoretic, ar trebui să ofere cea mai bună experiență de utilizare de pe un smartphone Android. Pixel și Pixel XL par a fi răspunsul la iPhone 7 și iPhone 7 Plus. Nu mai zic și modul în care arată, iPhone 6 & 6s copycat – mai lipsește doar butonul fizic la baza generoasă a ecranelor de 5 și 5.5 inch.

Apple se implică în hardware + software-ul conceput in-house, iar Google a ales să vină în față cu două produse customizate după dorințele sale. Hardware-ul nu este la fel de modificat precum ceea ce găsim pe iPhone-uri, dar la software sunt câteva noutăți față de Android-ul stock.

Specificații 
specificatii-google-pixel-si-pixel-xl

1. Primele telefoane Android cu Asistentul Google preinstalat;

asistentul-google-pixel

Poți să primești răspuns la întrebările tale, să gestionezi task-urile de peste zi, să controlezi playlist-ul, căutare rapidă a fotografiilor, date legate de zbor și călătorii etc. Este un asistent vocal ce culege date din surse diferite, Google Now prinde voce.

2. Punctaj mare în testul DxOMark și una dintre cele mai bune camere foto și video de pe un smartphone la momentul actual;

DxOMark a oferit 89 de puncte pentru camera de 12.3 Megapixeli fabricată de către Sony și integrată pe Pixel și Pixel XL. Este un upgrade minor al senzorului de pe LG Nexus 5x și Huawei Nexus 6P – 12.3 Megapixeli cu f/2.0, dimensiune a pixelului de 1.55 microni, filmează la 2160p. Presupun că Google a umblat puternic la firmware spre a scoate cât mai mult din senzorul oferit de compania japoneză. Ei promit fotografii de bună calitate, în orice condiții de lumină.

3. Stocare nelimitată în cloud prin Google Photos a fotografiilor și clipurilor video – la calitatea originală;

google-pixel-storage-nelimitat

Google Photos oferă stocare nelimitată dacă alegi să păstrezi fotografiile cu resize făcut în mod automat. Google pe Pixel și Pixel XL oferă stocare nelimitată pe termen nedeterminat la fotografiile și clipurile video, fără a face compresie a materilelor foto și video.

4. Carcasă din aluminiu și sticlă, Pixel Imprint și acces rapid prin cititorul de amprentă la notificări;

Avem o combinație inedită pentru partea spate: sticlă + metal. Camera de 12 Megapixeli nu iese în evidență față de linia generală a smartphone-ului, destul de ușor de obținut un astfel de deziderat în contextul în care nu oferă OIS și nu aveau nevoie de cine știe ce mecanism în spatele său. Pixel Imprint permite prin swipe-ul în jos pe cititorul de amprentă să ai acces rapid la notificările de pe smartphone. Au mers pe o poziționare în spate a cititorului, deși la cât spațiu avem și sub display ar fi putut să aducă un senzor și aici.

5. Carcasă personalizată de la Google;

carcasa-de-protectie-google-pixel

Cu sticlă și metal pe spate și un preț prohibitiv cred că era cazul să aducă și carcase personalizabile ce îmi amintesc puțin de… Gata, destul cu răutățile. Din postura de client european nu veți avea acces la ele, cel mai probabil.

httpvh://youtu.be/jAG8XEW7KiE

Succesul comercial este cel care stabilește dacă o strategie adoptată a fost sau nu de bun augur. Rămâne de văzut dacă vânzările lui Pixel și Pixel XL se ridică la înălțimea așteptărilor Google.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.