Accesorii inteligente

Nu ştiu cum sunteţi voi, dar personal sunt dezamăgit de lansările Google de astăzi. Dacă seria de smartphone-uri Google Pixel 8 mi se pare prea scumpă raportat la ce oferă (de exemplu Google Pixel 8 Pro cu 128 GB stocare UFS 3.1 şi fără suport pentru card microSD costă 1099 euro), noul smartwatch, Google Pixel Watch 2, a rămas la fel de „girlish” şi firav precum modelul de anul trecut.

Chiar dacă în promovarea sa Google foloseşti termeni lăudăroşi, în realitate gigantul american continuă să ne arate că nu dă doi bani pe nevoile utilizatorilor. Foarte mulţi utilizatori de Google Pixel Watch s-au plâns de autonomia mediocră, iar Google a făcut…, nimic pentru a o rezolva. Google Pixel Watch 2 vine cu aceaşi placă, adică o autonomie de până la 24 de ore. Păi asta este autonomie ? Îmi încarc mai des ceasul decât telefonul.

Cât despre hardware şi funcţii, da, Google Pixel Watch 2 este un ceas potent. Acesta are un ecran rotunjit AMOLED de 1.2 inci cu rezoluţie de 384 x 384 pixeli, 320 ppi, luminozitate de până la 1000 nits, funcţie Always-On Display şi protecţie cu sticlă curbată Corning Gorilla Glass 5. Display-ul este integrat într-un corp de 41 mm, care la rândul său este fabricat din oţel inoxidabil.

La nivel hardware regăsim un procesor Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1 realizat pe 4nm, 2 GB RAM, 32 GB spaţiu de stocare, bluetooth 5.0, Wi-Fi b/g/n, NFC, GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo, UWB şi conectivitate 4G. Ceasul benficiază de certificare 5ATM, adică este rezistent la scufundări, cât şi de certificare IP68.

Google Pixel Watch dispune de o baterie de 306 mAh ce se încarcă rapid de la 0 la 80% în 45 de minute, iar la nivel de senzori îi reamintim pe cei pentru măsurarea pulsului, a gradului de oxigenare a sângelui, de monitorizare cardiacă, de temperatură, fall detection (poate detecta căzăturile, iar în caz că utilizatorul rămâne nemişcat sună la numere de urgenţă) etc.

Ceasul vine din fabrică cu sistemul de operare Wear OS 4.0 şi este compatibil cu device-uri cu Android şi iOS.

Preţul ?

  • Varianta doar cu bluetooth – 399 euro;
  • Varianta cu conectivitate 4G – 449 euro.

Categorii: google
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.