Diverse

Momentan România nu a fost afectată, însă în alte ţări, printre care şi cea mai mare piaţă a companiei, Statele Unite ale Americii, preţurile practicate de Netflix au fost mărite începând cu anul 2022.

Acum se pare că din 2024 vom asista la noi scumpiri ale abonamentelor, iar de data aceasta „de vină” sunt actorii, scriitorii, sceneraştii şi regizorii de la Hollywood. După cum probabil ştiţi, aceştia au fost în grevă în ultimele luni, din acest motiv multe producţii fiind în prezent întârziate. Ei au solicitat o remuneraţie corectă, una pe măsura muncii lor.

Se pare că părţile (studiourile şi greviştii) au ajuns la un numitor comun, iar Netflix nu pare a fi dispusă să îşi diminueze profitul, tocmai de aceea se gândeşte serios la scumpirea abonamentelor pentru a acoperi remuneraţia mărită a actorilor & co.

Momentan nu se cunosc mai multe detalii, însă foarte probabil aceste modificări vor apărea mai devreme decât ne-am aştepta.

Un lucru destul de sigur în cazul României este că din 2024 vom avea şi noi abonamente mărite. Rămânde de văzut de când şi cu cât.

În România avem în prezent următoarele abonamente:

  • Basic – 4.99 euro / lună ce permite conectarea simultană a unui singur device;
  • Standard – 9.99 euro / lună ce permite conectarea simultană a două device-uri;
  • Premium – 11.99 euro / lună ce permite conectarea simultană a patru device-uri
Sursa: wsj.com