Software

Google a anunţat că intenţionează ca până la sfârşitul acestui an să închidă platforma Google Play Music. Procesul va începe treptat în luna septembrie cu utilizatorii din Africa de Sud şi Noua Zeelandă, urmând ca până în decembrie cel târziu toate conturile să devină inutilizabile.

Google recomandă utilizatorilor de Google Play Music să facă trecerea pe platforma Youtube Music, compania americană punând la dispoziţia acestora o serie de mijloace prin care să transfere toate colecţiile de melodii, playlist-uri etc. Pentru a grăbi puţin lucrurile, Google a mai anunţat că începând de luna aceasta nu se vor mai putea cumpăra melodii prin vechea aplicaţie.

Youtube Music în schimb primeşte permanent îmbunătăţiri din partea Google, ajungând chiar să fie integrată cu alte servicii Google precum Google Maps şi Android TV. Se pare că viitorul mare update va aduce integrarea asistentului virtual Google Assistant. Mai multe detalii despre această etapă de tranziţie găsiţi pe blog.youtube.

Categorii: googlesoftware

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.