Diverse

La începutul acestui an aflam că cel mai mare producător de electrocasnice din China, Haier, va construi o fabrică de frigidere în localitatea Ariceștii Rahtivani din judeţul Prahova. Haier va investi aproximativ 50 milioane de euro, va crea 500 noi locuri de muncă şi va produce un maxim de 600.000 frigidere / an.

Se pare că cei de la Haier vor să aducă o mică modificare acestui proiect, una în bine pentru România. Pe fondul vânzărilor în scădere (-40% între 2016 şi 2019) şi a costului de asamblare ridicat, compania chineză vrea să mute producţia de cuptoare Rosières din Franţa în ţara noastră, tot în parcul industrial din Ariceștii Rahtivani.

În acest moment la fabrica din Franţa lucrează 72 de persoane, iar dacă până anul viitor nu apare vreun investitor nou interesat să o achiziţioneze, aceasta va fi închisă. Decizia a generat deja o serie de proteste, peste 500 de oameni ieşind în stradă în localitatea Saint-Florent-sur-Cher.

Rosières este un brand specializat pe aparate de gătit destul de apreciat în Franţa. Acesta a intrat în portofoliul Haier anul trecut când compania chineză a cumpărat producătorul italian de electrocasnice Candy.

Update: Haier Europe clarifică faptul că: “Intenția de a înceta activitățile de fabricare a cuptoarelor în Lunery (Franța) nu are niciun fel de impact asupra viitoarei activități din România. Amintim ca Haier Europe a început o investiție de peste 50 de milioane de euro pentru o instalație de producție de frigidere în România, în parcul industrial din comuna Ariceștii Rahtivani (Prahova)”.

Sursa: profit.ro

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.