iOS

iOS 6 a început de zilele trecute în a fi portat pe iPad 2, Noul iPad, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod Touch 4th. iPhone 5 are acest software din fabrică. În iOS 6 dispare Maps by Google și nici aplicația de YouTube nu mai este inclusă, aceasta poate fi descărcată din App Store. 

Cele mai multe reacții negative le-a primit navigația gândită de Apple și majoritatea utilizatorilor de iPhone și-ar dori ca Google Maps să revină. Google a lucrat la o aplicație separată pentru device-urile cu iOS, aceasta așteaptă aprobarea spre a intra în App Store.

Știți că războiul dintre Apple și Google se dă de ceva timp. Se spune că și atunci când Apple luptă cu Samsung are în gând Google pe termen lung. Sistemul de operare Android care Steve Jobs spunea că a fost copiat, reprezintă mărul discordiei.

Lupta s-a întețit în 2012 când Apple vedeți că scoate YouTube din telefoanele sale pe motiv că aplicația respectivă nu a mai fost îmbunătățită de către Google, iar navigația este înlocuită de o suită făcută de Apple care la momentul actual nu aduce complexitatea Maps ce s-a dezvoltat de-a lungul a mai mulți ani de zile. Apple a lucrat doi ani la această soluție pe când Google are o experiență de peste 10 ani.

Există opinii în presa de specialitate cum că Apple și-a ales prin parteneriatul greșit cu TomTom a cărui bază de date ar fi cea mai slabă, iar la polul opuse se află Google cu baza de date cea mai avansată.

Ce se spune legat de Apple Maps?

De bine

– turn-by-turn navigation de efect;

– integrarea Siri.

De rău

– puține informații/ detalii afișate pe hărți;

– nu există căutare locală;

– fără modul Street View.

Este prematur să se tragă o concluzie. În timp, Apple va reuși să livreze o soluție similară sau la nivelul Google Maps.

Sursa: 9to5mac.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.