Software

Lansarea smartphone-urilor din seria Pixel 4 urmează a fi efectuată pe 15 octombrie. Compania americană pregătește o funcție nouă pentru asistentul vocal, funcție pe care s-ar putea în viitor să o descoperim și pe alte smartphone-uri Android.

Ca să activezi asistentul vocal Google pe smartphone-urile Pixel este suficient să le strângi la bază (funcție adusă de HTC pe dispozitivele sale și implementată și pe seria Pixel – Active Edge). Pe alte telefoane mobile poți să ai buton dedicat sau să folosești pe cel de pornire (Huawei P30 Pro – apăsare scurtă).

Google caută o soluție spre a face căutarea prin asistentul vocal dedicat și mai naturală. Așa a apărut funcția Raise to talk de care se vorbește la bursa zvonurilor. Nu se știe sigur dacă va fi implementată la debut sau va fi lansată mai târziu.

Smartphone-ul simte când este ținut în mână, iar asistentul Google așteaptă comanda în fundal. Sunt conștienți de partea de securitate și intimitate ce trebuiesc respectate, mai ales în Uniunea Europeană spre exemplu.

Folosiți asistentul vocal al Google? 

Trebuie să recunosc că nu. Probabil, dacă aș avea un set de boxe cu asistent Google aș folosi comenzile spre a controla muzica din fundal sau spre a afla detalii legate de vreme.

În imaginea recomandată este o altă funcție așteaptă pe seria Pixel 4 – Motion Sense. Poți controla smartphone-ul prin gesturi făcute cu mână. Un element similar de control a fost adus și pe Huawei Mate 30 PRO.

Sursa: 9to5Google.com

Categorii: android

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.