Software

Pentru prima dată, Google şi Mozilla lansează acest serviciu de videocall între browsere. Este o colaborare foarte interesantă între cele două companii care aduce multe beneficii pentru noi, utilizatorii.

Totul se realizează printr-o tehnologie nouă, numită WebRTC. Videocall-urile vor fi de înaltă calitate audio şi video HD. De asemenea, totul se realizează la o viteză mare şi ne asigură un delay scurt.

Deocamdată, acest proiect se află în dezvoltare şi este disponibil doar în versiunea browser-ului Chrome 25 Beta şi a browser-ului Firefox Nightly pentru Desktop. La Firefox, trebuie să mergeţi în “about:config” şi să setaţi “media.peerconnection.enabled pref” la valoarea “true”. Apoi, pentru a testa funcţia de videocall, navigaţi pe site-ul webrtc.org/demo.

După cum am spus, totul se află la început şi cele două companii apreciază foarte mult feedback-ul. Dacă aveţi de gând să testaţi acest serviciu, trimiteţi-le şi câteva sugestii sau buguri descoperite. Mai multe detalii tehnice găsiţi pe blogul Mozilla.

Sursa: Chromium Blog