Hardware

Pentru a înţelege mai bine ideea articolului, trebuie să vă menţionez faptul că eu am un iPhone şi o tabletă Samsung. În mod evident, cele două dispozitive nu se înţeleg prea bine. Singura modalitate prin care le pot face “să iasă la un suc”, este Dropbox.

iPhone-ul îl am de mult, şi când am decis să-mi iau o tabletă, am zis că nu vreau iPad deoarece nu-i văd utilitatea. Nu mă înţelegeţi greşit, îmi place iPad-ul, chiar foarte mult, însă am considerat că nu va fi foarte util pentru ce am eu nevoie. Şi nu regret. Am luat decizia bună deoarece sunt foarte mulţumit de SG Note. Însă, la aproximativ două luni de la achiziţionare, încep să simt lipsa unei bune comunicări între gadget-uri.

Aşadar, am început să mă gândesc care ar fi cea mai bună alternativă pentru mine. Variantele pe care le-as avea, ar fi: telefonul-tabletă Asus PadFone 2; iPhone 5 şi iPad 4; telefon Samsung Galaxy S III şi tabletă Samsung Galaxy Note 10.1; telefon LG Nexus 4 şi tabletă Samsung Nexus 10.

Asus PadFone 2

Deşi este un gadget foarte interesant şi performant, nu mi se pare foarte potrivit. Eu unul m-aş enerva să tot fiu nevoit să conectez telefonul.. să-l deconectez.. să-l conectez.. să-l deconectez.. şi tot aşa. Are specificaţii bune, dar încă nu mă pot obişnui cu ideea ca telefonul şi tableta să fie combinate şi să nu le pot folosi separat.

iPhone 5 şi iPad 4

Într-adevăr, sună ca o combinaţie de vis. Cine n-ar vrea să bea o cafea la Starbucks, în timp ce vorbeşte la un iPhone şi navighează pe iPad? Însă.. cam aici se termină utilitatea acestei “perechi de vis”. Sunt sigur că cele două iDevice-uri se înţeleg foarte bine prin iCloud, poate mai bine decât toate celelalte perechi, dar după cum am spus mai sus, ce-mi doresc eu de la o tabletă, nu găsesc la iPad.

Samsung Galaxy S III şi Samsung Galaxy Note 10.1

Această pereche, pot spune că aş vedea-o ca pe o alternativă serioasă. Tableta nu m-a dezamăgit până acum iar SG S III pot spune că mi-a plăcut încă de pe la început. La aceste device-uri aş avea mai multe posibilităţi de a realiza conexiuni între ele pentru a duce la bun sfârşit diferite task-uri. Cea mai interesanta metodă, pe care n-am avut ocazia s-o testez încă, cred că este Wi-Fi Direct. Sunt curios ce viteză de transfer oferă o astfel de conexiune.

Nexus 4 şi Nexus 10

Pot să spun că aceste două gadget-uri m-au cucerit. La design mi se par superbe, au hardware puternic şi ca software, Android 4.2 rulează fin! Display-ul tabletei Nexus 10, este unul dintre cele mai bune de pe piaţă, dacă nu chiar cel mai bun. Iar Nexus 4 mi se pare un telefon elegant şi bun. Emil spune că bateria şi camera nu sunt foarte bune şi că telefonul se cam încinge, dar este un risc pe care mi l-aş asuma. La Nexus 10, dezavantajul este că deocamdată vine doar în varianta Wi-Fi. Era de aşteptat acest lucru, deoarece fiind produsă de Samsung, compania şi-ar fi canibalizat vânzările tabletei SG Note 10.1.

Apoi, cele două device-uri vin implementate cu tehnologia NFC care face conectarea dintre cele două foarte uşoară şi utilă. Totuşi, o schimbare n-am să fac prea curând, deoarece lipsa conexiuni 3G la tableta Nexus, chiar este un dezavantaj. Nu te poţi baza întotdeauna pe Wi-Fi şi de multe ori tocmai când ai nevoie, nu găseşti un hotspot.

Voi aveţi “o pereche”? Care vi se pare cea mai bună combinaţie?