Software

Graţie proiectului Project Trable anunţat de Google undeva prin primăvara lui 2017 s-au făcut paşi importanţi în asigurarea unor actualizări mai rapide şi de lungă durată a sistemului de operare Android.

O altă etapă a Project Trable a fost anunţată săptămâna aceasta de Google şi Qualcomm. Cele două companii vor oferi de acum înainte garantat 4 ani de actualizări ale sistemului de operare Android (4 ani de actualizări de securitate şi 3 update-uri majore ale sistemului de operare) pentru procesoarele Qualcomm selectate. Primul procesor care va beneficia de acest nou beneficiu va fi Qualcomm Snapdragon 888.

Ce înseamnă acest lucru în cifre exacte ?

Dacă în 2021 veţi cumpăra un smartphone cu Qualcomm Snapdragon 888 şi Android 11 la bord, veţi primi garantat update-uri de securitate până în 2025 şi update-uri majore la Android 12, 13 şi 14.

În perioada următoare vor fi anunţate şi alte procesoare Qualcomm parte a acestei noi etape de dezvoltare, însă în general vor fi procesoare puternice, cel mai probabil de la upper mid-range în sus.

Sursa: gsmarena.com