Software

Se ştie că sistemul de operare Android nu este unul dintre cele mai sigure existente la ora actuală. Acest lucru s-ar putea schimba într-un viitor apropiat deoarece Google a anunţat că îşi doreşte să ofere update-uri lunare privind securitatea sistemului de operare pentru device-urile Nexus.

Această decizie vine în contextul în care la 27 iulie a fost făcută publică o breşă de securitate denumita Stagefright (după media player-ul nativ Android) care afectează toate telefoanele ce rulează Android 2.2 Froyo sau mai noi (peste 1 miliard de device-uri). Acestea pot fi foarte uşor infectate printr-un banal MMS care îi va permite hacker-ului să acceseze toate informaţiile personale (contacte, notiţe, fotografii, date de logare etc.), să deschidă camera foto şi microfonul sau chiar să utilizeze bluetooth-ul.

android security 2

Google a găsit o rezolvare pentru această eroare, iar deţinătorii de terminale Nexus ar trebui deja să primească un update în acest sens. Pentru a evita astfel de situaţii pe viitor, Google a decis că este cazul să ofere mai multă atenţie securităţii sistemului său de operare. Update-urile vor fi primite pentru o perioadă de 3 ani de la lansarea device-ului sau 18 luni de la ultima vânzare a respectivului model prin intermediul Google Store.

O altă companie care a transmis oficial că va lucra la update-uri perioadice de securitate este Samsung. Compania cu sediul în Coreea de Sud a transmis că va lansa în curând un update care să rezolve breşa Stagefright şi a promis că cel puţin o dată pe lună va oferi utilizatorilor săi update-uri legate de securitatea sistemul de operare Android.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: googlesoftware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.