Instaleaza aplicatia camerei foto HTC pe orice device Android Software

Cu câteva luni în urmă îți explicam cum poți instala o versiune modificată a aplicației camerei foto preinstalată pe HTC One M9 pe alte deviceuri Android (link), însă acea metodă necesita instalarea folosind un custom recovery, metodă ce în unele cazuri poate provoca probleme, motiv pentru care pun mult accent pe backup atunci când recomand o astfel de instalare.

Deși aplicația standard, nemodificată, se poate găsi și în Play Store, aceasta nu poate fi instalată pe un alt device decât cele aprobate HTC. Mai mult, până recent, chiar dacă reușeai să descarci fișierul APK și să-l instalezi manual aplicația mai mult ca sigur nu ar fi funcționat corect. Însă, în ultima vreme, aplicația pare să fi dobândit o oarecum compatibilitate și cu alte modele de telefoane, de la alți producători.

Multe siteuri din acest domeniu au promovat în ultima perioadă un clip video Youtube filmat în format 4K folosind un Motorola Nexus 6 și aplicația de cameră HTC. Clipul îl vei găsi făcând click aici.

De ce ai nevoie?

  • un device Android ce rulează versiunea 5.x Lollipop
  • Unknown sources activat în Settings -> Security
  • HTC Camera în format APK – link

Tot ce trebuie să faci este să descarci fișierul APK folosind linkul de mai sus și să-l instalezi folosind managerul de fișiere preferat sau direct din meniul de notificări dacă ai descărcat fișierul folosind direct telefonul.

Personal am testat această aplicație pe un HTC One M7 ce rulează CyanogenMod 12.1, versiune Android ce nu conține frameworkul HTC. Alte siteuri au confirmat funcționarea pe Nexus 6 rulând diferite custom ROM-uri. Însă dacă această versiune nu funcționează pe terminalul tău îți recomand să folosești aplicația modificată ce necesită instalarea folosind un custom recovery. Mai multe detalii despre aceasta vei găsi făcând click aici. Am actualizat tutorialul cu ultima versiune a aplicației modificate disponibilă în momentul redactării acestui articol.

Te rog să împărtășești cu noi experiența ta cu această aplicație, dacă funcționează sau nu, pe ce model de telefon și ROM-ul folosit.