Diverse

Companii precum Google, Facebook sau Apple caută în permanenţă diferite modalităţi de monetizare astfel încât să nu îndepărteze utilizatorul de conţinutul oferit. Mai nou se pare că Google îşi doreşte să introducă reclame video în Play Store,  iar de câteva zile a demarat o serie de teste pentru a descoperi cum să le implementeze astfel încât să nu fie prea deranjante.

Reclamele video ar putea apărea în Play Store în momentul căutării unei aplicaţii sau atunci când intrăm pe pagina unei aplicaţii care ne-a stârnit interesul. Din fericire Google a anunţat că aceste reclame video nu vor fi redate automat, utilizatorii putând decide dacă vor să le vadă sau nu (soluţia este una de moment),

Ca utilizator al sistemului de operare Android, recunosc că o reclamă video fără autoplay nu mă deranjează atât de tare, însă personal nu cred că va fi o decizie cu implicaţii pe o perioadă lungă de timp, deoarece majoritatea le vor ignora cu nonşalanţă.

Sursa: engadget.com

Categorii: google
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.