Diverse

Începând de astăzi, Google Translate poate face traduceri în 70 de limbi internaţionale după ce au fost adăugate 5 noi limbi: bosniaca, cebuano, hmong, javaneza şi marathi.

Dacă despre bosniacă nu trebuie sa spunem mare lucru, despre celelalte 4 limbi ar trebui să facem anumite precizări. Cebuano este una dintre cele mai vechi limbi vorbite în Filipine, fiind utilizată în special în zona centrală a regiunii Visaya şi având peste 20 de milioane de vorbitori nativi. Hmong este o limba vorbită de un grup etnic asiatic ce se regăseşte în ţări precum China, Vietnam, Laos sau Tailanda. Javaneza este limba poporului din insula Java (Indonezia) şi are peste 75 de milioane de vorbitori nativi, iar marathi este limba oficială a statului Maharashtra din India şi are peste 70 de milioane de vorbitori nativi.

Google estimează că peste 183 de milioane de oameni din întreaga lume vorbesc cele 5 noi limbi. Noile limbi sunt accesibile de oriunde: site-ul Google Translate, aplicaţia pentru iOS şi Android, cât şi în Google Chrome şi Gmail. Google îi salută pe vorbitorii celor 5 limbi cu următorul mesaj: „Google Translate include de astăzi 70 de limbi”.

Bosniaca: Google Prevodilac sada podržava više od 70 jezika!
Cebuano: Google sa Translate misuporta na karon sa kapin sa 70 ka mga!
Hmong: Google Translate nim no txhawb nqa tshaj li 70 hom lus!
Javaneza: Google Translate saiki ndhukung luwih saka 70 basa!
Marathi: Google भाषांतर आता 70 पेक्षा जास्त भाषांचे समर्थन करते!

translate2

Sursa: engadget.com

Categorii: google

Despre autor

Cosmin Muşat

Redactor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri de aplicaţii, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează LG G2 şi tableta LG G Pad 8.3.