Foto si Video

TIPA reprezintă acronimul de la Technical Image Press Association / Asociația de Presă și Tehnică a Imaginii. Reprezintă una dintre cele mai importante asociații de profil din lume și de aici interesul care se acordă premiilor decernate anual.

Juriul TIPA este format din editori ai celor mai importante 28 de reviste de imagine și fotografie din lume, din 15 țări și regăsite pe cinci continente.

Canon a primit cinci distincții. 

Canon EOS 100D cu EF-S 18-55mm IS STM (1)

1. Cel mai bun DLSR pentru începători: Canon EOS 100D;

2. Cel mai bun DSLR pentru profesioniști: Canon EOS 6D;

3. Cel mai bun obiectiv pentru DSLR-urile profesioniste: Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM;

4. Cea mai bună imprimantă foto profesională – Canon PIXMA PRO-10;

5. Cel mai bun DSLR video: Canon EOS-1DC.

Declarație oficială:

Kieran Magee, Director Marketin şi Professional Imaging, Canon Europe: “Distincţiile TIPA reprezintă încă o recunoaştere importantă a produselor Canon. Acest lucru demonstrează nivelul de calitate şi inovaţie al gamei noastre de produse, de la modele pentru amatori, până la linia pentru profesionişti. Căutăm întotdeauna noi provocări, ridicăm ştacheta portofoliului de produse şi suntem mândri că am fost, din nou, apreciaţi de către juriul TIPA.

Samsung s-a ales cu patru premii. 

NX300 brown_2

1. Cea mai avansată cameră cu sistem compact – Samsung NX300;

2. Cel mai bun dispozitiv mobil pentru imagini – Samsung GALAXY Camera;

3. Cea mai bună inovație pentru imagini – obiectivul Samsung 45 mm f/1.8 (2D / 3D) capabil să filmeze la 1080p atât în 2D cât și în 3D;

4. Cel mai bun TV pentru fotografii – televizorul Samsung F8000.

Declarație oficială:

Suntem foarte mândri că am obținut aceste patru premii prestigioase”, a declarat Seok Pil Kim, Președinte și CEO al Samsung Electronics Europa. „Aceste distincții reprezintă recunoașterea pe care industria o acordă Samsung pentru inovația și tehnologia de vârf a produselor lansate, create pentru a-i ajuta pe utilizatori să capteze cu ușurință imagini și să le împărtășească cu cei dragi.”