Piaţa bancară din România va înregistra în scurt timp o nouă tranzacţie tip achiziţie, grupul maghiar OTP luând decizia să scoată la vânzare filiala locală OTP Bank România.

Decizia a fost confirmată de reprezentanţii OTP Bank România: ”În paralel cu strategia de creștere organică a băncii, Grupul OTP a decis extinderea gamei de opțiuni strategice ale OTP Bank România prin testarea pieței în vederea unei posibile vânzări a băncii. Acest proces este estimat să dureze câteva luni și, în cazul succesului licitației, posibilul acord de vânzare ar fi semnat în aproximativ un an. Acest demers nu influențează operațiunile curente, inclusiv atribuțiile și activitatea zilnică a angajaților băncii și nici obiectivele de vânzări ale OTP Bank România.”

Motivaţia oferită pentru scoaterea la vânzare a filialei locale a fost „lipsa pe piaţa din România a potenţialului de creştere prin achiziţii”, iar într-o măsură mai mică de actualul context geopolitic din această zonă a Europei.

OTP Bank România a fost a 10-a bancă din sistemul bancar românesc în 2022 cu active de 19.9 miliarde de lei. Banca este evaluată la o valoare cuprinsă între 300 şi 400 milioane de euro, iar interesul pentru aceasta este unul crescut (se pare că mai multe bănci importante analizează o eventuală ofertă pentru achiziţie).

Surse: profit.ro, zf.ro,

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.