Diverse

În ultimele ore a apărut în spaţiul media din ţara noastră zvonul că Naspers a angajat banca americană de investiţii Goldman Sachs pentru a fi consultant pentru o posibilă vânzare a eMAG România.

Conform surselor de la care a plecat acest zvon, vânzarea ar fi trebuit să aibă loc chiar de anul acesta, însă în contextul pandemiei vânzările eMAG au crescut destul de mult, iar Naspers vrea să profite de aceste rezultate excelente în 2021.

Naspers nu ar fi la prima astfel de ispravă, în 2016 grupul sud-african a vândut site-ul de ecommerce Allegro din Polonia pentru 3.25 miliarde de dolari. Între timp Allegro a ajuns cel mai mare retailer online din Polonia şi a fost listat la Bursa din Varşovia ajungând astfel la o valoare de piaţă de aproape 19 miliarde de dolari.

La câteva ore de la apariţia acestui zvon, oficialii eMAG au răspuns că: “Este o speculaţie. În momentul de faţă nu există niciun proces de vânzare în desfăşurare”. Reacţia acestora lasă loc interpretărilor deoarece aceştia nu au negat o posibilă vânzare anul viitor, ci doar că în acest moment nu există un proces de vânzare în derulare. Nici zvonurile nu susţin că eMAG se vinde acum, ci la anul.

În 2019 grupul eMAG a avut afaceri consolidate de 5,6 miliarde lei, adică aproximativ 1,17 miliarde euro.

Sursa: zf.ro

Categorii: retail

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.