gAuto

În România funcţionează în prezent un mecanism de compensare parţială a preţului carburanţilor la pompă. În perioada 1 iulie – 30 septembrie fiecare litru de carburant vândut primeşte o reducere de 50 de bani.

Se pare că Guvernul României se gândeşte să nu mai prelungească acest ajutor, mai ales că în ultimele săptămâni preţul barilului de petrol a scăzut, de unde şi preţuri la pompă mai mici. În prezent putem cumpăra benzină cu preţuri ce pornesc de la 7.64 lei / litru şi motorină cu preţuri ce pornesc de la 8.29 lei / litru. Acestea includ însă cei 50 de bani / litru din mecanismul de compensare, astfel că la valori similare de la 1 octombrie am putea plăti de la 8.14 lei / litru la benzină şi de la 8.79 lei / litru la motorină.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat că momentan nu a fost luată o decizie în coaliţia de guvernare: „Ca și în cazul altor măsuri implementate de Guvern pentru protejarea cetățenilor și economiei de efectele creșterii prețurilor la energie și gaze naturale, compensarea la pompă cu 50 de bani a prețurilor la carburanți va continua pe întreaga perioadă anunțată, urmând ca la finalul analizei să fie luate noi decizii.”

Trăim vremuri dificile şi la cum arată lucrurile, bănuiesc că lucrurile nu se vor tempera prea curând.

Sursa: digi24.ro