gAuto

Chiar dacă în România a fost promovată doar Ungaria ca având mecanisme de menţinere a unor preţuri decente la carburanţi, este foarte important de menţionat că mai multe state europene au implementat strategii de micşorare a preţurilor fie prin reducerea accizelor, fie prin plafonarea preţurilor la pompă (Franţa, Germania, Grecia, Italia, Portugalia etc.).

Se pare că începând cu luna iulie vom avea şi noi un astfel de mecanism, unul de compensare partială a preţului la pompă. Toate detaliile le vom afla în cursul zilei de astăzi după şedinţa de Guvern, însă din informaţiile actuale vorbim de o reducere a preţului cu 1 leu / litru pentru o perioadă de minim 3 luni.

Această compensare va fi suportată în mare parte din bugetul statului, însă este luată în calcul şi o variantă în care companiile din domeniu vor suporta la rândul lor o mică parte (din profit).

Cam aşa sună decizia luată de coaliţia de guvernare, însă la şedinţa de astăzi mai pot apărea ceva schimbări.

Update: în urmă cu doar câteva minute premierul Nicolae Ciucă a anunţat o compensare de doar 50 bani / litru pentru o perioadă de 3 luni.

Sursa: digi24.ro

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.