Telefoane Mobile

Un nou proiect de ordonanţă de urgenţă ce urmează a fi adoptat în perioada următoare de Guvern prevede ca toate telefoanele incompatibile cu sistemul RO-ALERT să nu mai poată fi comercializate pe teritoriul României.

Comercianţii vor avea o perioadă de graţie de 6 luni pentru a-şi lichida stocurile de device-urile incompatibile, urmând ca ulterior cei care vor încălca prevederile să primească amenzi ce pot ajunge chiar şi la 100.000 lei.

Conform proiectului de ordonanţă de urgenţă, operatorii economici vor avea obligaţia de a furniza și a menţine pe paginile web proprii, cât și la punctele de vânzare, pentru telefoanele mobile comercializate, informaţii privind capabilităţile de recepţionare a mesajelor RO-ALERT şi modalităţile de activare a acestor facilităţi pentru fiecare tip de telefon mobil comercializat.

Practic, orice telefon ce nu va putea primi mesaje de la RO-ALERT va fi exclus de la vânzare în România.

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență, conform prevederilor legale. Sistemul este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Sursa: profit.ro

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.