Detalii legate de hackathon-ul internațional 24HCodING din 20 – 21 noiembrie

12/10/2015

ING pregătește un hackathon internațional în perioada 20 – 21 noiembrie 2015. Este dedicat specialiștilor în IT, dar și studenților în domeniu. Primele două ediții ale acestui hackathon s-au desfășurat la Amsterdam, iar Bucureștiu a fost ales pentru a treia ediție.

Am înțeles că este și prima competiție de tip hackathon organizat de către o bancă din țara noastră. Cum am spus avem de-a face cu o concurs internațional la care vor participa angajați IT ai ING, dar și dezvoltatori de aplicații sau programatori.

Tema 24H-CodING;

Aplicația care să transforme ING în banca viitorului.

Înscrierile se fac până pe 28 octombrie pe platforma 24hcoding.com. Trebuie să aveți o echipă formată de la 6 la 12 membri sau puteți opta pentru o înscriere individuală în echipele aflate în formare.

Urmează o perioadă de jurizare, iar cele mai inovatoare trei idei sunt premiate. Locul 1 primește o excursie în Silicon Valley, iar ideea lor poate ajunge să fie implementată de către ING.

Locația hackathonului 24H-CodING;

Divertiland, București, Șoseaua Pipera, clădirea Atlas Business Center.

Declarație oficială:

Inovația este parte din ADN-ul nostru. Ne-am concentrat întodeauna pe dezvoltarea de noi servicii și pe atragerea celor mai talentați specialiști care să contribuie la banca  viitorului. Ne dorim să devenim banca de generație viitoare, dedicată serviciilor digitale  și să sprijinim dezvoltarea constantă a tehnologiilor în banking”, a declarat Ron van Kemenade, Chief Information Officer, ING Bank.

În primele ediție din Amsterdam s-au strâns 250 de participanți, în a doua au urcat la 770 participanți. În 2014 au fost 80 de echipe și 40 de idei nominalizate, ideea câștigătoare fiind implementată de către filiala ING din Olanda. Detalii legate de atmosferă în clip:

httpvh://youtu.be/-whhWio2blk

Avem dezvoltatori de aplicații interesați în a participa la hackathonul ING? 

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.