Software

S-au întâmplat lucruri ciudate în ultima perioadă în ceea ce priveşte HBO Max, de la oprirea completă a producţiei de conţinut original în aproape toată Europa, până la mai recenta decizie de a anula filmul Batgirl care era aproape gata (lungmetrajul era spre finalul muncii de post-producţie).

Şi totuşi, acum, după publicarea rezultatelor financiare din trimestrul al doilea, înţelegem ce se întâmplă. Warner Bros Discovery a raportat pierderi nete de 3.4 miliarde de dolari, chiar dacă la nivel de abonaţi avem + 1.7 milioane în perioada aprilie – iunie 2022, ajungându-se astfel la un total de 92.1 milioane abonaţi global (aici avem la comun HBO Max şi Discovery+).

Şi dacă tot am adus vorba de cele două servicii, din vara lui 2023 HBO Max şi Discovery+ se vor contopi şi vor deveni un singur serviciu de streaming video. Această decizie are legătură şi cu reducerile de costuri, cât şi cu problemele pe care HBO Max le-a tot avut în ultima perioadă în momentele în care erau lansate show-uri noi cu impact (serviciul devenea inaccesibil pentru mare parte dintre abonaţi). Se pare că Discovery+ foloseşte o infrastructură de hosting şi streaming cu mult mai multe posibilităţi.

Este foarte mare agitaţie în piaţa asta de streaming video, mai ales că ea vine după 2 ani de creşteri extraordinare generate de pandemia COVID-19. Această situaţie a încântat mulţi giganţi media să vină cu propriile platforme, astfel că în prezent sunt două mari probleme: fragmentare mare 🤯 şi liber la ieşit din casă 😅.

Via: gsmarena.com