Nokia 8.3 5G Smartphone

HMD Global nu o duce deloc bine, iar de data aceasta nu mă refer doar la vânzări. Compania finlandeze are probleme legate de încălcarea unor brevete de tehnologie, astfel că a fost nevoită să retragă de la comercializare mai multe smartphone-uri în ţări precum Germania, Elveţia, Spania, Italia, Franţa şi chiar Finlanda.

HMD Global a fost acţionată în instanţă de VoiceAgeEVS LLC fiind acuzată de încălcarea unor patente relaţionate cu tehnologiile VoLTE şi EVS (Enhanced Voice Services). Aceeaşi companie a chemat în instanţă anterior şi producători precum Apple, TCL sau Lenovo, însă aceştia din urmă au decis să achiziţioneze drepturile de utilizare are respectivelor patente de la VoiceAgeEVS LLC, astfel că disputele s-au încheiat destul de repede.

Compania finlandeză nu vrea să facă acelaşi lucru şi vrea să câştige în instanţă. Din păcate primele decizii ale instanţelor din Germania dau dreptate celor de la VoiceAgeEVS LLC, astfel că până la o decizie finală HMD Global nu mai are voie să comercializeze mai multe smartphone-uri. Singurele modele neafectate de aceste decizii sunt noile Nokia G21 şi G11, unele dintre cele mai ieftine telefoane din portofoliul companiei.

„HMD este acuzat în mai multe procese depuse de VoiceAgeEVS LLC în diferite jurisdicții, inclusiv în Germania. Suntem dezamăgiți de rezultatul procesului VoiceAge în Germania început în decembrie și am depus o plângere. Între timp ne-am asigurat că niciunul dintre dispozitivele oferite și distribuite în Germania nu suportă EVS.”, au declarat reprezentanţii HMD Global despre situaţia din Germania.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: nokia
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.