gAuto

În vara anului trecut, Comisia Europeană a publicat un plan detaliat denumit “Fit for 55” care propune o serie de măsuri destul de drastice pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Una dintre măsuri susţine interzicerea vânzărilor de maşini cu motoare termice din 2035.

Iniţial, toată lumea părea de acord cu aceste măsuri, însă Germania pare a se răzgândi. Ministrul Transporturilor din această ţară, Volker Wissing, a declarat zilele acestea că acest termen ar trebui amânat în contextul în care se vor putea folosi biocombustibili în alimentarea motoarelor.

“În viitor nu ne putem baza doar pe mobilitatea electrică și pe cea care are în componență hidrogenul.”, a declarat Volker Wissing. Acesta este foarte sigur că până în 2035 vor exista suficient de mulţi carburanţi care nu vor fi derivaţi din combustibili fosili.

Afirmaţiile de mai sus vin în contextul în care tot în această săptămână Audi a anunţat că motoarele sale V6 diesel sunt compatibile de acum şi cu biocombustibili. Aceste motoare vor fi folosite pe modelele Audi A4, A5, A6, A7, A8, Q7 și Q8, A6 Allroad și Q5.

Sursa: automarket.ro

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.