Hardware

Fiind pasionat de orice fel de gadget electronic, cât și de orice are motor, mă bucur să observ că aceste două lumi tind să se unească. Dacă citisem de ceva timp despre Honda că-și dorește în mașinile sale un sistem de infotainment integrat și bazat pe Android, iată că odată cu deschiderea porților Salonului Auto de la Paris, acest lucru devine o certitudine.

Atât Civic 2015, cât și Civic Tourer sau CR-V, vor beneficia de integrarea procesorului NVIDIA Tegra în noul sistem audio și de informații denumit Honda Connect. Acesta dorește să ofere o experiență optimă în utilizare, cu un răspuns rapid la atingerea display-ului, la glisare sau zoom, similiar cu ceea ce întâlnim pe telefoanele inteligente.

Sistemul de infotainment dispune de un display tactil capacitiv de 7 inci, pe care pot fi afișate hărți auto, informații referitoare la starea vehiculului sau imaginile redate de camera video posterioară. Honda Connect permite personalizarea interfeței, iar prin accesul la serviciul Honda App Center poți instala aplicații compatibile, precum Aha Radio.

Din păcate, singurul minus evident pe care îl văd este dat de sistemul de operare pe care se bazează Honda Connect, și anume Android 4.0.4. Să sperăm că producătorul japonez de motoare va propune update-uri la SO-ul sistemului de infotainment, pentru a nu lăsa o mașină futuristă precum Honda Civic, ancorată în trecut.

Kristian - Israel Kristian - Israel