Software

Chiar dacă Microsoft a finalizat achiziția diviziei de smartphone-uri Nokia cu ceva timp în urmă, gigantul american le-a lăsat finlandezilor alte sectoare profitabile, unul dintre acestea fiind reprezentat de business-ul Here. Sub acest nume este cunoscută aplicația, ce până recent putea fi găsită numai pe dispozitivele ce rulau Windows și care era alternativa la Google Maps de la Android.

Lăsând în urmă parteneriatul cu Microsoft, cei din divizia Here s-au apucat de treabă și au încercat mai întâi dezvoltarea aplicației lor pentru iOS, dar această acțiune a eșuat lamentabil, după cum au recunoscut chiar și inițiatorii ei. Însă, nu s-au lăsat păgubași și, cu ajutorul celor de la Samsung, au reușit, se pare, într-un final, să aducă hărțile disponibile odinioară doar pe Windows OS, și pe Android.

Inițial, aplicația va fi disponibilă doar în Samsung Galaxy Apps Store, dar cei de la Nokia Here au dat asigurări că, până la sfârșitul anului, orice posesor de terminal Android va putea descărca și folosi softul lor.

Principala diferență față de Google Maps este că utilizatorul va putea beneficia de hărțile Here și în modul offline. Pentru aceasta tot ce trebuie să faceți, este să descărcați fișierele cu țările sau zonele geografice care vă interesează. Totuși, trebuie menționat că spațiul necesar pentru toată Europa, de exemplu, este de aprox. 9 GB. Dacă, în schimb, aveți nevoie de o singură țară sau chiar de anumite zone mai mici dintr-un stat (câte un land din Germania sau o anumită zonă din Italia, Franța, Spania etc.) puteți alege să descărcați doar acea parte.

Din experiența personală vă spun că Here Maps este o aplicație bună, care oferă hărți detaliate și care vă va folosi mai ales când călătoriți în afara tării și nu doriți să cheltuiți sume mari pentru traficul de date în roaming. Spre deosebire de Google Maps, nu oferă atâtea puncte de interes, dar în nici un caz nu se poate spune că duce lipsă de acestea.

Sursa : Engadget.com

Categorii: android
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.