Alături de HONOR 70 a sosit la review și vârful de gamă din 2022 al HONOR pe piața românească – HONOR Magic4 Pro. 

Sunt câteva elemente prin care iese în evidență și m-aș referi la cea mai rapidă încărcare wireless din piață, camera periscop de 64 Megapixeli cu OIS, raport display / corp de…, 93.5%, dar și la camera frontală ce pe lângă senzorul de 12 Megapixeli a primit și un TOF 3D. Mă rog, a rămas printre puținele telefoane Android cu doi senzori pe camera frontală. Majoritatea se mulțumesc cu unul singur, inclusiv în segmentul premium. 

Material video de tip unboxing + primele impresii:

Specificații

Design 

Magic4 Pro – smartphone ce inspiră ideea de dispozitiv premium prin designul său

A sosit la review în varianta de culoare neagră, poartă indicativul LGE-NX9, în configurație dual-sim, 8 GB RAM și 256 GB stocare. În pachetul de culoare neagră se află pe lângă smartphone: cablu USB – USB Type-C, încărcător pe fir la 100W, husă de protecție din plastic transparent, agrafă și ghid cu instrucțiuni de utilizare. 

Structura de rezistență este din aluminiu, iar sticla a fost adusă în partea frontală și partea spate. Are o sticlă de aluminosilicat aplicată și nu ceva preluat de la Corning Gorilla Glass. Pe Vivo X80 Pro cu o sticlă diferită față de ce sunt obișnuit să găsesc pe smartphone-urile de top, mi se pare că stă ceva mai bine față de ce am văzut pe S22 Ultra, spre exemplu. Pe Magic4 Pro nu pot spune că am testat pentru săptămâni bune, în cele câteva zile de utilizare eu zic că nu i-am pus nicio zgârietură pe ecran. 

Ca design nu sunt prea multe de spus. Camera spate a fost adusă într-un modul ușor distinct față de ceea ce suntem obișnuiți. Într-un cerc au dipus cei 4 senzori. Ai spune că este o cameră foto ultra compactă din partea spate. Camera frontală are un decupaj generos în colțul din stânga sus (pentru că au pus și 2 senzori în spațiul respectiv). 

Raportul display / corp de 93% te face să-l simți drept un smartphone de 6.5 – 6.6 inci. Nu ai spune că ai un ecran OLED de 6.71 inci. Marginile sunt înguste, au forțat cât au putut de mult spre a obține un raport așa bun. 

Ecran și sunet

Decupajul pentru camera duală din partea frontală a lui Magic4 Pro

Ecranul nu pot spune că m-a impresionat ca luminozitate. În peak atinge până la 1000 nits. Am măsurat 912 nits cu luminozitatea dată la maxim. Mari probleme nu sunt, doar că sub acțiunea razelor de soare o să fie mai puțin lizibil față de un Galaxy S22 Ultra, spre exemplu. 

Opțiunile lui Magic4 Pro pentru rata de refresh a display-ului

Are rată de refresh de până la 120Hz, nu are folie de protecție aplicată din fabrică, dar aș recomanda să fie protejat cu ceva spre a preîntâmpina zgârieturile. 

Culorile mi s-au părut a fi bine conturate, doar un pic  șterse în opinia  chiar și pe modul Intens. Sunt mai multe moduri de culoare: Normală (sRGB sau DCI-P3 în funcție de conținutul afișat). Poate fi reglată temperatura de culoare pe implicit, cald sau în funcție de preferințe. 

Mi se pare că în ce privește display-ul LTPO OLED puteau face o alegere și mai bună. Aș spune că avem mai degrabă un ecran de smartphone mid-range și nu neapărat de vârf de gamă. 

Sunetul cade în sarcina a două difuzoare. Se aude puternic și sunetele sunt bine definite, indiferent că discutăm de joase, medii sau înalte. Mi-aș fi dorit un bass ceva mai pronunțat, dar una peste alta mi-a lăsat o impresie bună aici. 

Difuzorul din partea superioară

Unul dintre difuzoarele principale se află la bază și altul se află în partea superioară. Reglarea volumului se face din lateral dreapta, o singură tastă pentru up și down. Mi se pare că a fost adusă prea aproape de tasta de pornire a telefonului și uneori mai ajungi să le încurci. 

Hardware, sisteme de operare și aplicații

MagicUI amintește de…

A fost lansat în februarie 2022 și folosește cel mai puternic chipset de la momentul respectiv – Qualcomm Snapdragon 8 Gen1. Am testat și alte smartphone-uri cu această configurație hardware, iar HONOR mi s-a părut că știe să mențină temperaturile sub control. 

Informații furnizate de CPU-Z: 

Nu prea înțeleg de ce s-au lăcomit la partea de memorie RAM – 8 GB RAM când majoritatea flagship-urilor Android au făcut pasul spre 12 GB RAM. Mă rog, Samsung a venit cu configurația mai modestă de S22 Ultra. În fine, l-am simțit drept un smartphone bine calibrat, stocare suficientă – 256 GB în echiparea de bază. 

Disiparea căldurii pe spatele lui HONOR Magic4 Pro

Nu se prea supraîncălzește. În sesiunile de teste de benchmark și gaming nu am atins temperaturi de peste 42 grade Celsius în partea spate. Aveți și o captură făcută cu senzor FLIR ce arată disiparea căldurii. Cele mai ridicate temperaturi sunt atinse în zona modulului de la camera principală. 

Rulează MagicUI 6 dezvoltat pe Android 12 ce precum la HONOR 70 are un flavour persistent de EMUI. Presupun că pe viitor vor avea o abordare distinctă asupra interfeței grafice Android. Se mișcă sprinten, suficient de multe opțiuni de customizare. Sunt destule aplicații preinstalate. 

Mi-aș fi dorit ca patch-urile de securitate să fie compilate pe o iterație mai recentă și de ce nu, să fie făcut deja pasul spre Android 13. 

Aplicații preinstalate pe HONOR Magic4 Pro:

Aplicații Android: Căutare Google, Gmail, Maps, YouTube, Drive, YouTube Music, Meet, Google Foto, 

Aplicații HONOR: My HONOR, Teme, Manager de sistem, HONOR Store, HONOR Club, Telecomandă, Oglindă, Busolă, Clonare dispozitiv. Înregistrare sunet, Meteo, 

Alte aplicații: Netflix, Booking.com, TikTok, TrainPal, Trip.com, WPS Office; 

MagicUI 6 dezvoltat pe Android 12 / HONOR Magic4 Pro: 

Performanțe

Teste de benchmark rulate pe HONOR Magic4 Pro;

Conectivitate

La baza lui Magic4 Pro se află USB Type-C 3.1, difuzor + slot pentru cele două cartele nanoSIM

În partea superioară se află unul dintre difuzoare, un microfon și portul infraroșu. În lateral dreapta veți descoperi butonul de pornire și tasta pentru reglarea volumului, la bază dați de portul USB Type-C 3.1, un alt microfon, slotul pentru cele două cartele nanoSIM și al doilea difuzor ce contribuie la efectele stereo aduse de Magic4 Pro. 

În ce privește funcțiile încorporate: 5G + Wi-Fi 6, bluetooth 5.2, poziționare dual-band prin suite de localizare SUA, Rusia, China și Uniunea Europeană. Cititorul de amprentă este de tip ultrasonic precum la GALAXY S22 Ultra și Vivo X80 Pro. Funcționează mai rapid față de ce găsești la Samsung, presupun că este același modul precum la Vivo X80 Pro pentru că mi-au lăsat același feeling – excelent. Repet, funcționează ceva mai bine față de ceea ce găsești pe un smartphone Samsung. 

Nu poți activa eSIM pe HONOR Magic4 Pro.

Cameră foto și video

Dispunerea celor 4 senzori de la camera principală

Nu înțeleg de ce lipsește OIS-ul pe camera wide. Bine că măcar l-au adus pe senzorul tele / periscop. Acolo s-ar fi simțit și mai pregnant lipsa sa. 

Sunt 4 senzori în partea spate: 

  • wide de 50 Megapixeli cu f/1.8, autofocus prin tehnologia laser și PDAF multi-direcțional – echivalent 23mm;
  • ultrawide de 50 Megapixeli cu f/2.2 și unghi de 122 grade, autofocus;
  • tele periscop de 64 Megapixeli cu f/3.5, PDAF și OIS, zoom optic 3.5x – echivalent 90mm;
  • senzor TOF 3D;. 

M-am uitat la fotografiile făcute pe PC. Pe timp de zi se descurcă bine, iar în low-light și noaptea la fel, cu excepția dată de zoom. Dacă treci dincolo de zoom-ul de 3.5x, fotografiile sunt aproape inutilizabile. Este prea mult zgomot de imagine etc. 

Clip 4K 60 fps realizat cu HONOR Magic4 Pro

Fotografii făcute cu HONOR Magic4 Pro: 

Fotografii făcute în low-light fără modul de noapte activat

Fotografii făcute în low-light cu Night Mode

Fără modul de noapte activat

Cu Night Mode

Camera frontală (fără bokeh, cu bokeh, cu modul înfrumusețare activat): 

Alte fotografii făcute cu HONOR Magic4 Pro: 

Autonomie

Dimensiunile încărcătorului la 100W din pachetul lui HONOR Magic4 Pro

Bateria de 4600 mAh îi aduce o autonomie de 1 zi, dar nu la utilizare intensivă. SOT-ul l-aș evalua la 5 – 6 ore. 

Ecranul nu este foarte luminos și asta ajută un pic, în sensul în care dacă mai avea și un display cu 1500 nits să spunem și îl foloseai cu soare pe afară etc și pe Auto, ar fi fost sacrificată autonomia și mai mult. 

Totuși, încărcarea este cu adevărat sprintenă – 100W pe fir și wireless. Da. Ați citit bine, încărcare rapidă wireless la 100W. Folosesc X80 Pro cu încărcare wireless la 50W și da, este mare lucru, dar la 100W ar fi wow în adevăratul înțeles al termenului. 

Preț 

HONOR Magic4 Pro cu 8 GB RAM și 256 GB stocare – 4999 lei;

Honor Magic4 Pro a fost testat pentru o perioadă de 2 săptămâni și a fost returnat. 

HONOR Magic4 Pro
3.6 / 5 Gadget Score
Pro
  • design ce inspiră calitate și rezistență în timp, elegant mai ales în varianta de culoare pe negru;
  • sunet puternic și bine calibrat;
  • hardware puternic și răcire bine pusă la punct, nu se supraîncălzește;
  • cea mai rapidă încărcare wireless din piață;
Contra
  • display-ul mi s-a părut puțin șters ca și culori afișate;
  • cameră foto ce nu impresionează ca zoom pe timp de noapte;
  • suport software mai modest față de alte companii din segmentul premium;
Concluzii

HONOR Magic4 Pro este pe sfârșit de carieră. Generația următoare va fi lansată în 2023, probabil în cadrul MWC Barcelona și o să avem un nou vârf de gamă HONOR. Asta înseamnă că Magic4 Pro ar putea intra în promoții din ce în ce mai bune. 

Îmi doresc să văd un suport software mai bine pus la punct. Este un element pe care sper să-l rezolve în 2023. 

Design
Ecran
Conectivitate
Hardware
Software
Foto
Video
Autonomie
Pret / Specificatii

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.