Smartphone

În noiembrie 2020 Huawei a vândut divizia de telefoane inteligente Honor către Zhixin New Information Technology Co. Ltd., un consorţiu format din peste 30 de parteneri Honor şi Shenzhen Smart City Development Group Co. Ltd (companie ce aparţine guvernului din Shenzen).

Se estimează că preţul plătit a fost de aproximativ 15 miliarde de dolari, sumă în care au fost incluse brandul Honor, centrul de cercetare-dezvoltare şi cei peste 7000 de angajaţi ai companiei.

După această vânzare Honor a ieşit de pe lista cu restricţii a guvernului american, astfel că poate lansa din nou device-uri cu aplicaţii Google la bord. Aceast aspect a fost confirmat de presa de specialitate, iar în foarte scurt timp vor fi lansate noi telefoane cu Google Play şi Google Services preinstalate.

Din păcate Honor V40 5G, smartphone ce urmează a fi prezentat pe 22 ianuarie, nu va beneficia de aplicaţiile Google deoarece a fost dezvoltat împreună cu Huawei în perioada în care erau o singură companie. Telefonul va veni cu interfaţa Magic UI bazată pe Android 11.

Sursa: gsmarena.com