Tablete

HP a anunţat noua tableta ElitePad 900, o tabletă destinată sectorului business echipată un ecran de 10 inci și  sistemul de operare Windows 8.

Tableta are o carcasă de aluminiu în partea din spate ce îi conferă un aspect premium, o greutate de 680 grame și o grosime de 9.2 mm.  Ecranul acesteia este IPS si protejat cu Gorilla Glass, are o rezoluție de 1280×800 pixeli, o cameră foto de 8 megapixeli în partea din spate cu autofocus și blitz LED, capabilă să filmeze full HD dar și o camera frontală pentru apeluri video.

HP ElitePad 900 va include noul procesor Intel Clover Trail, 2GB memorie RAM, memorie de stocare SSD cu o capacitate de 32 sau 64 GB ce poate fi extinsă cu ajutorul unui slot  microSD. Cu privire la accesul la internet, tableta va avea opțional 3G sau 4G, WiFi și Bluetooth.

Partea cea mai interesantă este prezența a două huse de protecție denumite Smart Jackets, care pe lângă rolul de protecție vor contribui la extinderea funcționalității de bază a tabletei. Una dintre ele ca avea 2 porturi USB, ieșire HDMI, slot pentru card SD, conectare pentru alimentarea bateriei iar alta va include o tastatură QWERTY care se conectează direct la tabletă.

Anunțată oficial astăzi, HP ElitePad 900 va fi lansată în SUA anul viitor în luna ianuarie. Nu se cunosc detalii despre prețul acesteia.

Sursa: Engadget