Notebook

Scriu despre produsele cu Chrome OS în speranța că Google își va da acordul pentru importul lor pe canal oficial și în țara noastră. Da. Google nu-și dă acceptul, de aceea nu găsiți Chromebook-uri și Chromebox-uri în țara noastră.

HP Chromebook 14 este singurul notebook cu Chrome OS, display de 14 inch cu rezoluție FHD / 1920×1080 pixeli de 14 inch + control tactil. Mă refer la faptul că este singurul cu o astfel de combinație, la momentul actual.

Câteva din specificațiile lui HP Chromebook 14:

– display WLED-backlit de 14 inch cu rezoluție FHD / 1920×1080 pixeli cu touch;

– procesor NVIDIA Tegra K1 de tip quad-core la 2.3 GHz pe ARM Cortex-A15, 4 GB memorie RAM la 1600 MHz, 32 GB spațiu de stocare;

– Wi-Fi ac, USB 3.0, 2 x USB 2.0, HDMI, bluetooth, cameră web cu rezoluție la 720p, cititor de carduri microSD;

– baterie de 37 Wh ce ar oferi autonomie de până la 8.5 ore.

Preț – 449 dolari în SUA.

O să spuneți că prețul este ușor piperat. Mă rog, nu știu dacă este cazul să fac o comparație cu laptopurile cu Windows 8, dar mai greu să găsești un notebook cu display FHD și preț de sub 7 – 800 euro. Pe de altă parte știți că la Chrome OS nu este nevoie de cine știe ce specificații hardware ca să-l ruleze în condiții optime.

Sursa: OMG!Chrome

Categorii: notebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.