Notebook

La petrecerea HP de aseară a fost expus și HP ENVY 4 – un ultrabook poziționat mai jos ca preț. În articolul de față o să vedeți care sunt datele hardware, primele impresii și asta ținând cont că l-am văzut pentru câteva minute, iar lumina difuză împiedica în a forma o opinie vis-a-vis de designul produselor expuse.

Să începem cu detaliile de ordin tehnic într-un tabel care se dorește a fi ușor de parcurs și înțeles:

Ultrabook
Date tehnice
HP ENVY 4-1090eo
Ecran HD BrightView LED-backlit de 14 inch
Rezoluție 1366×768 pixeli
Procesor Intel Core i5-3317U la 1.7 GHz
Memorie RAM Până la 8 GB, modelul expus dispunea de 4 GB
Spațiu de stocare 320 GB sau 500 GB la 5400 rpm cu mSATA SSD de 32 GB
Placă grafică Intel HD Graphics 4000
Conectivitate Wi-Fi b/g/n, HDMI, 2 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, RJ-45
Sistem de operare Windows 7 Home Premium
Baterie 4 celule
Greutate 1.79 kg
Grosime 1.98 cm

Am remarcat și notele pe care le primește în Windows Experience Index cu 4 GB memorie dedicată:

Ultrabook
Windows Experience Index
HP ENVY 4-1090eo
Procesor 6.9
Memorie RAM 5.9
Grafică 5
Grafică de gaming 6.3
HDD 6.2

Am remarcat din start că nu are tastatura luminată. Nu impresionează neapărat ca design, materialele sunt plăcute și de calitate, fabricația la fel. Se mișca decent prin meniu, iar ecranul părea fi destul de luminos.

Mai multe detalii când va sosi la un review, sperăm cât mai repde spre a vă ține la curent cu aceste ultrabook-uri. Am observat că nu pot fi accesorizat cu procesoare Intel Core i3 sau i7. S-au mulțumit să aducă un Intel Core i5 cu Ivy Bridge la 1.7 GHz. Auspiciile sunt pozitive. Aș fi optat pentru un SSD în loc de un HDD hibrid. De aici ar fi ieșit și un plus de performanță sesizabil.

O să facem un update cu prețurile din țara noastră.

Update: Prețul de pornire pentru acest ultrabook este de 3.199 lei și în funcție configurație vă dați seama că poate costa mai mult. Destul de scump. 

Categorii: hpnotebook
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.