HP și-a actualizat portofoliul de notebook-uri prin două modele: ENVY x360 15 și ENVY 17. În articolul de față discutăm despre HP ENVY x360 15, un notebook de tip convertibil cu hardware actualizat.

Ambele configurații cu Intel și AMD urmează a intra în oferta magazinelor din iulie 2021.

Sunt câteva elemente pe care HP le evidențiază în comunicat: raport al afișajului de 88.7%, greutate de până la 1.8 kg, procesor AMD Ryzen 7 sau Intel Core din generația 11 pe partea de procesor, Wi-Fi 6 și bluetooth.

Laptopurile ENVY x630 15 sunt realizate din aluminiu reciclat, beneficiază de calibrare a culorilor de pe ecran din fabrică, tastatură de tip all-in-one pentru comenzi rapid, touchpad cu 19% mai mare (presupun că s-au raportat la generație anterioară), buton pentru dezactivarea camerei, HP QuickDrop pentru transfer rapid de fișiere, HP Enhanced Lighting ce trasnformă ecranul în reflector de lumină pentru conferințe video (presupun ca să te vezi mai bine, altfel nu pricep de ce ai nevoie de această funcție).

Un alt element reliefat de către producător: acces gratuit pentru 30 de zile la Adobe Creative Cloud (Premiere Rush, Premiere Pro și Creative Cloud Photography Plan).

Specificații complete pentru HP ENVY x360 15 cu procesor AMD;

Nu sunt prea multe comentarii de făcut, pentru că nu avem prețurile la care va fi adus în țara noastră. Mi se pare că memoria RAM putea fi la valori mai bune, mai ales că discutăm despre un produs gândit pentru creatorii de conținut (editare foto și video etc). Îmi vine greu să cred că performanțele grafice vor fi cine știe ce.

De apreciat pe partea de conectivitate (USB Type-C ce respectă standardele DisplayPort 1.4, HDMI și slot pentru cardurile SD). Camera web putea urca măcar la 1080p, 720p mi se pare așa de 2011 – 2012, nu de 2021.

Galerie de imagini cu HP ENVY x360 15 cu hardware AMD;

Specificații complete pentru HP ENVY x360 15 cu procesor Intel;

Sunt curios ce performanțe oferă grafica integrată de la Intel pe cele mai noi chipseturi. Dacă îmi amintesc ce afirmau la un moment dat, susțineau că este capabil să livreze gaming decent în rezoluție FHD. Îmi permit o urmă de scepticism.

Idem cu varianta AMD, comentariile de prisos. Este un laptop decent dacă prețul este undeva în jur de 2500 – 3000 – 3500 lei. Aș spune că este ok pentru editare de bază pentru imagini și clipuri video (maxim în 1080p, în 4K cred că durează o veșnicie). Mai degrabă îl văd pentru Office, lucru de acasă, școala online etc.

Galerie de imagini cu HP ENVY x360 cu hardware Intel;

Categorii: hpnotebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.