Notebook

La lansarea HP Z1 în România a fost adus și ultrabook-ul HP Folio 13. Sta cuminte într-un colț și aștepta să fie băgat în seamă. Imediat i-am făcut o serie de fotografii. Nu pot nici măcar să scriu primele impresii, pur și simplu l-am văzut pentru prea puțin timp și pot să spun că arată mult mai bine decât în imaginile de presă de pe internet. Au mizat pe simplitate, materiale de calitate și spun de pe acum că este cel mai frumos ultrabook din piață. 

Credeam că ASUS Zenbook UX31 nu va fi depășit prea ușor, dar HP Folio 13 mi se pare a fi și mai reușit ca design. Plus că nu are tastatura argintie care mi-a dat bătăi de cap ci una neagră care dă și un feeling excelent.  Ar fi interesant un test comparativ între Zenbook UX31 și Folio 13.

Momentan în România nu se găsește decât o singură configurație cu Intel Core i5. Oficialul HP mi-a spus că prețurile vor scădea accelerat în viitorul apropiat și aștept cu nerăbdare, mai ales că trebuie să-mi schimb laptopul de urgenta. Aș miza pe un ultrabook care să coste sub 3.000 de lei. Nu cred că se va întâmpla acest deziderat până în a doua partea a lui 2012.

Specificațiile hardware pentru HP Folio 13:

– ecran anti-glare de 13.3 inch cu rezoluție 1366×768 pixeli;

– procesor Intel Core i5-2467M la 1.600 MHz, 4 GB DDR3 la 1.333 MHz, 128 GB SSD;

– placă grafică Intel HD Graphics 3000;

– Wi-Fi b/g/n, bluetooth 3.0, cameră web integrată, HDMI, USB 2.0, RJ-45, USB 3.0;

– baterie cu șase celule, greutate de 1.5 kg, 18 mm grosime;

– Windows 7 Professional pe 64 biți.

– preț – 4.599 lei.

Mai jos dați de o imagine care prezintă scorul dat lui HP Folio 13 de către Windows Experience Index.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.