HP Instant Ink sau cum poți să-ți faci abonament pentru serviciile de print (jumătate de an în mod gratuit), testat pe HP Envy 6020e

25/07/2021

Munca de acasă a intrat în corolarul zilnic a multe persoane sub impactul restricțiilor din ultimul an și jumătate, iar imprimanta de la birou a ajuns să fie folosită de acasă. Dacă vrei să scapi de grija cartușelor de cerneală și să descoperi un produs inedit de la HP, vă invit să parcurgeți rândurile următoare. 

HP a lansat un serviciu interesant și în țara noastră. Se numește HP Instant Ink și în linii mari aș putea spune că avem un abonament similar cu cel de telefonie mobilă, iar aici în loc de necesarul lunar de trafic de date te orientezi spre numărul de pagini printate, iar HP îți trimite cartușele necesare la domiciliu, în mod automat. 

Care sunt planurile de imprimare?

  • până la 15 pagini pe lună – 4.99 lei / lună;
  • până la 50 pagini pe lună – 14.99 lei / lună;
  • până la 100 pagini pe lună – 24.99 lei / lună;
  • până la 300 pagini pe lună – 58.99 lei / lună;
  • până la 500 pagini pe lună – 93.99 lei / lună;
  • până la 700 pagini pe lună – 122.99 lei / lună. 

Exact cum spuneam, sunt vizați cei ce printează în mod regulat, dar nu în cantități industriale. 

Am ales planul de 100 pagini pe lună – 24.99 lei / lună. Este suficient pentru ceea ce printez legat de Gadget.ro (contracte, anexe etc), dar și ce mai apare în regim obișnuit. Spre exemplu, plec în afara țării și trebuie să-mi printez asigurarea auto ce în țara noastră pentru prima dată am ales să o primesc doar în format digital etc. 

De-a lungul timpului am avut diverse imprimante, dar tocmai pentru că nu le foloseam în regim continuu și uitam de schimbatul cartușelor etc, am preferat să nu mai utilizez niciuna. Când aveam ceva de printat, mergeam la un centru din oraș. Totuși, s-a întâmplat când aveam nevoie să copiez niște documente spre a obține avize legate de casă să descopăr că nu prea mai sunt astfel de centre (era unul închis pentru că erau în concediu și am căutat o bună perioadă de timp prin orășelul meu la vremea respectivă, până la urmă m-a ajutat un prieten ce are un mic birou de încheiere asigurări etc).

HP prin Instant Ink îți permite scalarea abonamentului în funcție de necesarul de pagini printate și nu vei fi prins pe picior greșit când ai nevoie de un document copiat sau printat. Plus că poți face trecerea spre un abonament cu mai multe sau mai puține pagini, în funcție de necesarul de pagini ce sunt estimate a fi printate într-o anumită perioadă. 

Mi se pare că HP este un deschizător de drumuri din acest punct de vedere. Adevărul este că nimănui nu-i place să fie prins pe picior greșit și cartușele să se termine tocmai când ai nevoie. HP Instant Ink estimează când se vor termina, iar curierul va fi din timp la ușă cu un set nou. 

Cum am setat imprimanta + abonamentul HP Instant Ink?

Am accesat abonamentul de până în 100 pagini la 25 lei / lună și am testat serviciul alături de imprimanta HP Envy 6020e. Este o imprimantă ce ocupă spațiu mic, printează, copiază și scanează. Nu știam că între timp și imprimantele sunt mai vesele la nivel de LED-uri, în partea frontală de la HP Envy 6020e descoperi o lumină difuză în diferite nuanțe ce au și rol de indicator etc. 

Pulsează mov – imprimanta este în mod wireless;

Pulsează albastru – imprimanta se conectează la rețea;

Albastru – conectată / gata de utilizare;

Galben intens (Ambră) – problemă în utilizare, verifică aplicația HP Smart spre a găsi o soluție;

Pulsează verde – imprimanta își face update sau este ocupată. 

Imprimanta vine cu două cartușe de setup, de capacitate redusă, unul color (în nuanța mov) și altul negru. După ce am făcut abonamentul, am primit prin curier două cartușe Instant Ink. 

În partea frontală a imprimantei se află mai multe butoane tactile (Wi-Fi, Copiere etc). Alimentarea cu hârtie se face în partea frontală, iar introducerea celor două cartușe mi s-a părut facilă, trebuie ridicat un suport și alunecă în locașul lor. Sunt printate două pagini: una de aliniere ce trebuie și scanată și a doua de test (detalii în galeria de imagini). 

Întreg procesul de setare l-am făcut de pe smartphone. Am instalat aplicația HP Smart (Android, iOS). Are 47.91 MB. Am selectat modelul de imprimantă, iar din etapa inițială m-am înscris la HP Instant Ink (economisești până la 70% la cerneală).

Am configurat imprimanta HP Envy 6020e. Trebuie să oferi acces la locație spre a folosi tehnologia Wi-Fi Direct (HP spune că informațiile nu ajung către ei, doar la nivel local). S-a realizat conexiunea la rețeaua wireless, introdus parola. Sunt câteva etape pe care le parcurge:

  • găsirea imprimantei;
  • configurarea propriu-zisă;
  • obținerea unei adrese IP;
  • finalizarea conexiunilor. 

Am activat HP+ și aici ai parte de o promoție inedită: 

  • 6 luni de serviciu Instant Ink oferit în mod gratuit cu până la 700 pagini pe lună;
  • încă un an de garanție de la HP oferit ca bonus;
  • 2 ani de acces la caracteristicile de scanare avansată, fax mobil şi productivitate din aplicația HP Smart. 

Este necesar un cont HP, introduci și numărul de telefon. Vei primi un cod de activare. Am ales planul de 24.99 lei și aici este necesar să adaugi un card bancar, iar în procesul de validare reține 1 leu. Introduci și datele de livrare pentru cartușele ce vin prin curier. Repet, primele 6 luni de abonament la cerneală sunt gratuite. Vei primi informații pe mail despre livrarea cartușelor prin serviciul de curierat. 

Bineînțeles, poți opta și pentru conectarea clasică cu USB, PC și HP Smart. 

Imprimanta trebuie așezată pe o suprafață plană, adăugată hârtie în tăvița dedicată. Este printată o pagină de aliniere ce trebuie scanată. Ca să pornească procesul propriu-zis de printare are nevoie de pluginul HP Print Service (îl găsiți în Play Store, prin intermediul său poți printa de acasă, muncă sau în deplasare). 

Revin în câteva săptămâni cu un material video în care să povestesc întreagă experiență de utilizare. 

Cum vi se pare HP Instant Ink și ideea în a avea un abonament scalabil pentru cartușele imprimantei?

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.