Smartphone

Companiile din întreaga lume au început să îşi facă publice rapoartele financiare din Q1 al anului în curs. Dacă acum câteva zile vă scriam de rezultatele obţinute de LG în acest trimestru, astăzi vom discuta despre HTC.

Veştile din tabăra taiwanezilor nu sunt la fel de optimiste precum cele prezentate la LG. Din păcate , în primele 3 luni ale anului 2014 vânzările HTC nu au fost cele sperate, astfel că dintr-un target stabilit la aproximativ 1,18 miliarde de dolari, abia au atins 1.1 miliarde de dolari. Poate diferenţa nu este atât de mare, dar în condiţiile în care vânzările HTC sunt într-o continuă scădere în ultimii 2-3 ani, orice procent contează enorm pentru viitorul acestei companii.

Mai mult chiar, se pare că profitul HTC este pe minus cu 62 de milioane de dolari, în condiţiile în care anul trecut în aceeaşi perioadă, reuşeau să iasă cu un profit destul de mic de 2.5 milioane de dolari.

Cu toate acestea, Q2 se anunţă mult mai profitabil pentru companie, mai ales după ce au lansat mai multe telefoane, două anunţându-se de mare succes: HTC One M8 şi HTC Desire 816. Analiştii estimează vânzări de aproximativ 2.3 miliarde de dolari în Q2 şi un profit de minim 60 de milioane de dolari.

HTC suferă la capitolul venituri şi trebuie neapărat să facă ceva în acest sens sau vor urma calea bătătorită a celor de la BlackBerry.

Categorii: htc
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.