Telefoane Mobile

HTC, ASUS și Acer sunt companii taiwaneze și au parte de o concurență acerbă din partea concurenților de peste graniță. HTC și Acer ar trebui să uite 2016 și să-și reorganizeze diviziile de telefoane mobile, asta dacă vor să stopeze declinul și să mai conteze în piața globală. 

ASUS și-a propus să vândă 25 milioane unități în 2016, dar estimările vehiculate de către presa de specialitate din dot com se opresc pe la 20 milioane unități. Ar fi atins pragul, asta dacă linia Zenfone 3 ar fi ajuns mai devreme în stocurile magazinelor din întreaga lume. În România au debutat în ultimul trimestru din anul în curs.

HTC se oprește la 11 milioane unități în 2016 vs 18 milioane unități în anul trecut. Dacă ritmul de scădere se păstrează s-ar putea ca în 2017 – 2018, HTC să iasă din piață pe ușa din spate. Spre comparație, Huawei se pregătește să încheie anul cu 140 milioane unități în dreptul său.

Acer a avut un an catastrofal, 5 milioane unități pe 12 luni. Aș spune că avem o valoare mică pentru ambițiile taiwanezilor. Cred că HTC și Acer ar trebui să învețe de la ASUS, mai puțin partea cu stocurile și debutul global.

Există loc în piață pentru telefoane mobile de tip best-buy, preț de achiziție ofertant și specificații hardware, dar și experiență în utilizare la cote cât mai bune. Nu este cine știe ce rețetă, companiile chinezești o practică mereu. Apropo, aș face pariu că ASUS, HTC și Acer au unități de producție în China.

Sursa: Pocketnow.com

Categorii: telefoane-mobile
Tag-uri:

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.