Diverse

Vă scriam în urmă cu doar câteva ore că Sony Mobile se gândeşte serios să îşi închidă activitatea în Turcia, Africa şi Orientul Mijlociu. Oricât de grea ar părea această situaţie, compania japoneză are în spate o întreagă industrie ce mai poate susţine o divize care merge în pierdere.

Nu acelaşi lucru îl putem spune despre HTC. Compania trăieşte doar din vânzarea de telefoane inteligente şi kit-uri de realitate virtuală. Dacă HTC Vive aduce un plus în vistierie (insuficient însă), vânzările de smartphone-uri merg din ce în ce mai rău. Gura de aer de 1.1 miliarde de la Google s-a cam terminat, astfel că HTC trebuie să continue procesul de reducere al costurilor.

După ce a vândut cam tot ce avea, s-a ajuns într-un final şi la concedieri. Astfel, din septembrie HTC va demite peste 1500 de angajaţi din fabrica din Taiwan, adică peste 23% din totalul de 6450 angajaţi pe care compania îi are în acest moment.

Este clar că situaţia este mult mai dramatică în cazul HTC, iar până când HTC Vive va reuşi să aducă vânzările mult aşteptate, s-ar putea să nu mai aibă cui le aduce.

Sursa: reuters.com

Categorii: htc

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.