Diverse

Situaţia financiară a celor de la HTC este precară de trimestre bune, astfel că o mutare strategică pentru piaţa telefoanelor inteligente era inevitabilă. Dacă iniţial ne-am gândit la un faliment sau la vânzarea companiei, se pare că HTC vrea să utilizeze un sistem de colaborare cu un alt producător de smartphone-uri, un sistem în stilul BlackBerry – TCL.

Mai exact, respectivul producător se va ocupa de fabricarea, distribuirea, vânzarea şi tot ce înseamnă servicii post vânzare, în timp ce HTC va fi responsabilă de integrarea software-ului. Compania taiwaneză va primi şi o mică parte din profitul generat de vânzarea telefoanelor.

Pentru început HTC vrea să îşi licenţieze brandul pentru piaţa indiană, astfel că poartă deja negocieri cu Micromax, Lava sau Karbonn. Compania taiwaneză ar putea să reintre oficial pe una dintre cele mai mari pieţe din lume, fără a fi nevoită să investească sume considerabile în fabrici, reţea de distribuţie şi promovare. Sigur că nici profitul nu este acelaşi, însă la ce vanzări a avut HTC în ultima perioadă, o relansare cu succes a brandului în India ar fi o mare gură de aer.

În funcţie de rezultatele obţinute în această ţară, HTC ar putea implementa acest sistem de colaborare şi în alte regiuni, în special acolo unde compania nu mai este prezentă sau unde contează aproape deloc.

Sursa: indiatimes.com

Categorii: htc
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.