Diverse

Chiar dacă HTC a primit 1.1 miliarde de dolari de la Google pentru achiziţia unei părţi din echipă (peste 2000 de ingineri ce lucrau pentru smartphone-urile Pixel), situaţia financiară nu este prea bună pentru producătorul taiwanez.

Pierderile din ultimele 10 trimestre financiare sunt majore, iar din acest motiv se vorbeşte din ce în ce mai des de o ieşire a celor de la HTC din segmentul telefoanelor inteligente. Compania încă speră, însă şansele de revenire sunt din ce în ce mai mici.

Cu toate acestea, începutul de 2018 vine cu două veşti importante pentru imaginea HTC:

  • preşedintele departamentului de smartphone-uri, Chialin Chang, şi-a dat demisia după mai bine de 6 ani petrecuţi la conducerea diviziei, perioadă în care a fost şi înger şi demon.
  • HTC nu va participa la MWC Barcelona 2018 pentru că nu prea are ce să prezinte. Departamentul de telefoane inteligente a rămas cu o mână de designeri şi ingineri, iar acest lucru se poate traduce prin lansări puţine şi produse limitate. Anul acesta vor exista totuşi câteva device-uri noi, în special din zonele mid-range şi high-end.

Recunosc că încă sunt şocat cum un management defectuos a distrus unul dintre cei mai buni producători de smartphone-uri din lume.

Sursa: theverge.com

Categorii: htc
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.