Diverse

HTC este pe făraş şi doar bula numită Google Pixel / Pixel XL este cea care încă le permite să respire. Anul acesta cred că va fi cel decisiv pentru HTC:

  • Vor falimenta şi vor ieşi de pe scenă cu coada între picioare;
  • Vor fi achiziţionaţi de alt producător şi vor trece printr-o reorganizare radicală;
  • Vor avea un succes nebun cu unul dintre smartphone-uri şi îşi vor reveni.

Personal mizez pe cea de-a doua variantă, însă cine ştie. Conform publicaţiei DigiTimes veniturile HTC din 2016 sunt cele mai slabe din ultimii 11 ani. Cele 2.4 miliarde de dolari obţinute anul trecut sunt cu aproximativ 84% mai mici decât vârful atins în 2011 când compania taiwaneză vindea de 14.5 miliarde de dolari sau cu 35% mai mici comparativ cu 2015, un an la fel de dezastruos.

HTC merge de luni bune în pierdere, iar rezervele valutare făcute în anii anteriori s-au terminat. Preţurile prea mari, bugetele de marketing la minime istorice, investiţii în R&D aproape nule, restructurări masive, toate aceste semne prezic inevitabilul: Un alt mare producător de smartphone-uri va ieşi într-un fel sau altul din piaţă în 2017.

Categorii: htc

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.