Telefoane Mobile

Există o întreagă discuție în mediul online, dezbatere centrată pe designul unor anumite modele de telefoane inteligente, iar HTC tocmai a pus paie pe foc cu noul HTC One A9

Am descoperit și un clip ce a devenit viral:

Așa credeți că a procedat HTC în cazul noului său smartphone? :)

Posted by Gadget.ro on Sunday, October 25, 2015

În 2013 era lansat HTC One M7, cel mai bun și cel mai frumos smartphone lansat în anul respectiv. L-am scos în față și în topul făcut pe sfârșit de an. Mă rog, cel puțin din punctul meu de vedere. Pe partea de design, nu i se putea reproșa mai nimic, HTC era cu un pas peste concurență.

HTC-One-Gadget-630x420

HTC One M7 – cel mai frumos smartphone din 2013;

În 2014 a sosit iPhone 6, evoluție serioasă față de linia iPhone 4 – iPhone 4S – iPhone 5 – iPhone 5S. Apple renunța la stica de pe spatele smartphone-urile sale și mergea pe o carcasă metalică de tip unibody.

Update: Au renunțat la sticlă de la iPhone 5, mă rog, ideea este că iPhone 6 adoptă un design ușor diferit cu margini rotunjite și display mai mare, de la 4 spre 4.7 inch. 

iPhone-6-1-630x420

iPhone 6 – același design îl regăsim și la iPhone 6S;

Îmi este clar că anumite linii de design au fost preluate de iPhone 6 de la HTC One M7, iar cele 2 imagini de mai jos le consider drept mărturie în acest sens.

Repet, anumite linii. În partea față nu am găsit asemănări, iPhone 6 are un spate drept, iar HTC One M7 mizează pe un spate ușor curbat, diferențe legate de difuzoare (frontale la HTC One M7 și la bază pentru telefonul Apple) și discuția ar putea merge la nesfârșit.

Și uite cum ajungem la octombrie 2015 și noul HTC One A9, ale cărui specificații le-aș încadra în segmentul mid-range, dar prețul se duce direct pe nișa premium.

HTC-One-A9-iPhone-6

The Verge a făcut imaginea de mai sus;

Cum am replicat și unui cititor de pe Facebook, iPhone 6 s-a inspirat puțin de la HTC One M7, dar HTC One A9 l-aș încadra drept o copie mult mai serioasă de iPhone 6 & 6S.

Personal, nu mă interesează dacă un telefon este o clonă de alt terminal. Sunt mult mai atent la raportul preț / specificații / experiență de utilizare + cât de bune sunt materialele și finisarea unui smartphone. Asta contează în mod real.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.