Smartphone

Trebuie să menţionez încă de la început că toate informaţiile prezentate în acest articol sunt preluate din diverse surse şi că există riscul ca anumite detalii să nu se adeverească în momentul în care HTC One M10 va fi prezentat oficial.

Trecând peste scurta introducere, ştim că la momentul actual HTC lucrează intens la flagship-ul anului 2016. Deoarece HTC One M9 nu a avut succesul scontat, compania taiwaneză încearcă să schimbe cumva strategia din mers şi sunt şanse foarte mari ca HTC One M10 să fie pe partea de design un mix între HTC One M9 şi HTC One A9. Marea absenţă va fi dată de difuzoarele frontale Boomsound ce nu vor fi prezente pe noul model.

HTC One M10 este dezvoltat sub numele Perfume, iar din ceea ce se ştie până acum la nivel hardware vă putem spune că noul terminal va aduce un display AMOLED de 5.1 inci cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli) şi o densitate a pixelilor de 576 ppi, procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 820 (sunt şanse mici ca pentru piaţa asiatică să existe o versiune şi cu procesor MediaTek), 4 GB RAM, 32 GB spaţiu de stocare + suport pentru card microSD şi cea mai nouă versiune de Android.

HTC-One-A9-11-960x640

O îmbunătăţire remarcabilă va fi făcută la nivelul camerelor foto. Ambele vor avea stabilizare optică de imagine (OIS), iar senzorul de 4 megapixeli cu tehnologie UltraPixel se va transforma într-unul de 12 megapixeli. O altă noutate va fi scannerul pentru citirea amprentelor despre care se spune că ar putea fi integrat într-un buton fizic (probabil vor utiliza o soluţie similară precum cea existentă pe HTC One A9).

În final mai trebuie menţionat că HTC One M10 (Perfume) nu va fi lansat în cadrul MWC Barcelona 2016. Se pare că HTC încă lucrează la ultimele retuşuri pe partea de design şi alte câteva optimizări la nivel software. Cu toate acestea viitorul flagship HTC pare a fi mai interesant ca niciodată. Rămâne de văzut cât succes va avea.

PS: Imaginile din articol sunt pentru HTC One A9
Sursa: venturebeat.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.